USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

REKTÖR’DEN AÇIKLAMA

REKTÖR’DEN AÇIKLAMA
10-06-2013 10:19
Google News

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Türkiye Maliye Sempozyumunun Üniversitemizce başarılı bir şekilde düzenlenmiş olması Tokat’ımız ve Gaziosmanpaşa Üniversitemiz adına büyük bir kazançtır.”

Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı ihsan Tunç basın açıklaması yapmış ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nin 28. Maliye Sempozyumu’nun neden Tokat’ta değil de Antalya’da yaptığını sormuştu.

            Söz konusu açıklamanın basın yayınganlarında yer alması ve üniversiteye sorulması üzerine Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin açıklama yaptı.

           

 

 

Bazı basınganlarında Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü’nün Antalya’da 22-26 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlemiş olduğu 28. Türkiye Maliye Sempozyumu ile ilgili haberler yayımlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki bilgilerin kamuya sunulması faydalı olacaktır.

1.    Maliye Bakanlığı’nın da katkıları ile her yıl düzenlenen Türkiye Maliye Sempozyumunun Üniversitemizce, bir yıllık hazırlık döneminden sonra başarılı bir şekilde düzenlenmiş olması Tokat’ımız ve Gaziosmanpaşa Üniversitemiz adına büyük bir kazançtır. Sempozyumun Üniversitemiz tarafından düzenlenmesi, 27.sini İstanbul Üniversitesinin Antalya’da düzenlediği Sempozyumda talip olan üniversiteler arasında Üniversitemizin seçilmesi, Rektörümüzün açılış oturumuna katılarak bizzat söz alarak talep etmesi ile gerçekleşmiştir.

2.    Bu Sempozyumun ilimizde düzenlenmesi; bölüm, fakülte ve Üniversite yöneticilerinin baştan beri Sempozyumu düzenleme görevinin Üniversitemize verilmesi aşamasında var olan en önemli amaçlardandır. Fakat, bu Sempozyumun formatı gereği Sempozyumun nerede düzenleneceğine karar verme aşamasında ilgili kurulların yetkisi söz konusudur. Bu kararda, aynı anda 600-700 katılımcıya eşit standartta konaklama imkânı sunulabilmesi, konaklanan mekanda sempozyumun bilimsel etkinliklerinin yürütülebilmesi, ulaşım imkanlarının sağlanabilmesi gibi kriterlerin yanında bir çok faktör etkili olmaktadır.

3.    Sempozyuma hazırlık amacıyla düzenlenen 28. Türkiye Maliye Sempozyumu Bilim Kurullarından ilki 15 haziran 2012 tarihinde ve ikincisi 21 Eylül 2012 tarihinde Tokatta yapılmış, Bilim Kurulu üyelerine toplantının haricindeki kalan vakitlerinde Tokat’ımızın şehir merkezi, Ballıca Mağarası, Almus ilçesi gibi (bkz: http://almus60.tk/index.php/18-haberler/112-tuerkiye-mali-sempozyum-bilim-kurulu-ueyeleri-ilcemizi-ziyaret-etti)… tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gösterme imkanı bulunmuş ve Sempozyumun Tokatta yapılabilmesi yönünde talebimiz iletilmiştir.

4.    Böylesine büyük bir Sempozyumun, Üniversitemiz ve öğretim elemanlarınca başarılı bir şekildeganize edilmesi başta Tokat’ımızın, sonra da Üniversitemizin başarı hanesine ilave olunan bir kazançtır. Sempozyumun ilk günü açılış konuşmasında sayın Rektörümüz Sempozyumun Tokat’ta düzenlenmesini çok arzu ettiklerini beyan etmişlerdir. Sempozyum açılış programı Tokat’ın tanıtım filmi ile başlamış, katılımcılara verilen Sempozyum çantalarının her birinin içinde; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odamızın sağlamış olduğu Tokat Tanıtım filminin yer aldığı CD ve Tokat tanıtımına yönelik her türlü basılı materyal konarak başlı başına bir Tokat tanıtımı yapılmıştır. Katılımcıların Tokat hakkındaki farkındalıkları artırılarak Tokat ile ilgili merak uyandırılmış ve katılımcıların Tokat’ı mutlaka görmeye gelecekleri bizzat kendilerince ifade edilmiştir. Katılımcılar,ganizasyondan ve bilimsel programdan memnuniyetlerini belirterek Üniversitemize yönelik takdirlerini dile getirmişlerdir.

5.    Bazı basınganlarında, “…Daha önce, Adana, Şanlıurfa, İstanbul, Denizli ve Çanakkale illerinde bulunan üniversiteleringanizesinde gerçekleşen bu sempozyum, üniversitelerin bulundukları illerde gerçekleşirken, bir ilke imza atılarak; GOܒnün üstlendiği sempozyum, 600 kadar katılımcıyı Tokat’ta konuk etmek yerine, Antalya’yı tercih etti. GOÜ Rektörü Prof. Mustafa Şahin, 600 kişilik katılımcıya Tokat’ı tanıtım fırsatı varken, sempozyumu Antalya’da gerçekleştirmesine bir anlam verilemiyor.” , “Antalya’da Tokat’ı tanıtamazsınız…” ve “Niçin Tokat’ta yapmadınız” şeklinde çıkan yazılar yer almıştır.. Eğer 28. Türkiye Maliye Sempozyumunun halen açık olan resmi web sitesindeki http://maliyesempozyumu2013.org/tarihce-30.html linki tıklanarak incelenseydi ya da Üniversitemizin bilgisine başvuru yapılsaydı Sempozyumu düzenleyen bahsettiğiniz üniversitelerin sempozyumları nerelerde düzenlediği görülebilirdi.

 

Ek 1’de, 2013 yılından önce düzenlenen Türkiye Maliye Sempozyumlarının hangi üniversitelerce, hangi tarihlerde ve nerelerde düzenlendiği de yer almaktadır. (28. Türkiye Maliye Sempozyumu web sitesinden alınmıştır). Bu üniversitelerden Sempozyumun 10. sunu, 12. sini ve 27. sini düzenleyen İstanbul Üniversitesi, sempozyumların hepsini Antalya’da, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, 21. Türkiye Maliye Sempozyumunu Antalya’da, Çukurova Üniversitesi’nin 9. sunu Mersin’de düzenlediği görüleceği gibi tüm Sempozyum tarihçesi incelendiğinde doğru bilgi sahibi olunabilirdi. 26. Türkiye Maliye Sempozyumu haberde geçtiği gibi Şanlıurfa Dedeman Otel’de düzenlenmiş olup 160 kişinin katılımı, Pamukkale Üniversitesi’nin Denizli’de düzenlediği 20. Türkiye Maliye Sempozyumunun ise 200 kişinin katılımı ile gerçekleşmiştir. İlgili kurullar Sempozyumun düzenleneceği yere karar verirken, ulaşım, konaklama gibi faktörlerin yanında beklenen katılımın sağlanabilmesi de etkili olmaktadır.

6.    Üniversitemizin kazanım ve başarılarının aynı zamanda İlimizin de kazanımı ve başarısı olarak bilinmesi ve takdir edilmesi, Üniversitemiz çalışanlarını daha da heveslendirecek ve Tokat’ımıza katkı sağlama yönünde şevklerini artıracaktır.

 

 

 

Üniversitemizde bu yıl içinde geçmiş yıllaraanla kat kat fazla bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlik düzenlenmiş ve çok sayıda katılımcının şehrimizi ve Üniversitemizi tanıması ve yerinde görmesi sağlanmıştır. Örneğin; Nisan ayında Üniversite Sporları Federasyonu Koçfest 1. Lig Futbol ve Basketbol Müsabakaları, Nisan ve Mayıs aylarında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesince Biyomühendislik Öğrenci Kongresi, Mayıs ayında Tıp Fakültesi tarafından 1. Ulusal Tıp Öğrencileri Kongresi ve yine Mayıs ayında Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 4. Anorganik Kimya Kongresi bunlara örnektir. Üniversitemiz ve Tokat’ımızın tanıtımında önemli olduğuna inandığımız bu etkinlikler artarak devam edecektir.

 

 

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.

 

 

 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek 1:

TÜRKİYE MALİYE SEMPOZYUMLARI

27. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Vergi Sistemlerinin Yeniden Yapılandırılması Gereği ve natif Finansman Arayışları
Evsahibi : İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi - Maliye Bölümü
Yer : Rixos Sungate Hotel, Kemer - Antalya
Tarih : 20-24 Mayıs 2012.(650 kişi katılmıştır)

 

26. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Bölgesel Kalkınma ve Kamu Politikaları
Evsahibi : Harran Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Dedeman Şanlıurfa ve Hotel El-Ruha, Şanlıurfa
Tarih : 2 - 5 Mayıs 2011.(160 kişi katılmıştır)

 

25. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Kriz Ortamında Vergi Politikalarının Değerlendirilmesi
Evsahibi : Gazi Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Cornelia Diamond Resort Hotel, Belek – Antalya
Tarih : 24 - 28 Mayıs 2010.(530 kişi katılmıştır)

 

24. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Devletin Değişen Rolü Bağlamında Türkiye’de Kamu Harcamalarının Sektörel Analizi
Evsahibi : Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Calista Luxury Resort Hotel, Belek - Antalya
Tarih : 19 - 23 Mayıs 2009.(550 kişi katılmıştır)

 

23. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türk Vergi Sisteminin Küresel Gelişmeler Bağlamında Değerlendirilmesi (Teori-Uygulama-Denetim-Yargı)
Evsahibi : Hacettepe Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü ve Hukuk Fakültesi
Yer : Xanadu Resort Hotel, Belek – Antalya
Tarih : 7 - 11 Mayıs 2008.(500 kişi katılmıştır)

 

22. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Mali Yapılanma Sürecinde Stratejik Yönetim ve Sosyal Güvenlik Sisteminin Kamu Maliyesine Etkileri
Evsahibi : Süleyman Demirel Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Sirene Golf Hotel Antalya, Belek – Antalya
Tarih : 9 - 13 Mayıs 2007.(500 kişi katılmıştır)

 

21. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Kamu Maliyesinde Güncel Gelişmeler
Evsahibi : Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Titanic Resort Hotel, Lara - Antalya
Tarih : 10 - 14 Mayıs 2006.(515 kişi katılmıştır)

 

20. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türkiye`de Yeniden Mali Yapılanma
Evsahibi : Pamukkale Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Colossae Hotel, Karahayıt, Pamukkale - Denizli
Tarih : 23 - 27 Mayıs 2005.(200 kişi katılmıştır)

 

19. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türkiye`de Vergi Kayıp ve Kaçakları ve Önlenmesi Yolları
Evsahibi: Uludağ Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Limak Atlantis International Hotels & Resorts, Belek - Antalya
Tarih: 10 - 14 Mayıs 2004.(480 kişi katılmıştır)

 

18. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türkiye`de Kamu Borçlanması (Ekonomik ve Sosyal Etkileri, Beklentiler)
Evsahibi : Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Merit Hotel, Girne – KKTC
Tarih : 12 - 16 Mayıs 2003.(450 kişi katılmıştır)

 

17. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Avrupa Birliği`ne Geçiş Süreci ve Türk Kamu Maliyesinin Uyumu
Evsahibi : Ankara Üniversitesi, S.B.F. Maliye Bölümü ve Hukuk Fakültesi
Yer : Letoonia Club & Hotel Fethiye
Tarih : 22 - 25 Mayıs 2002

 

16. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : 1980 Sonrası Mali Politikalar
Evsahibi: Celal Bayar Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Naturland, Çamyuva- Kemer – Antalya
Tarih : 28 - 31 Mayıs 2001

 

 

15. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türk Kamu Mali Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması ve Bu Yapılanmada Performans Yönetimi ve Denetiminin Yeri.
Evsahibi : Akdeniz Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Falez Hotel, Konyaaltı - Antalya
Tarih : 15 – 17 Mayıs 2000

 

 

14. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Kamu Kesimi Finansmanında Vergi Dışı Normal Gelirler ile Özel Gelirler ve Fonlar
Evsahibi : Anadolu Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Mia Belpark Resort Hotel, Belek – Antalya
Tarih : 12 - 15 Mayıs 1999

 

13. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Anayasal Mali Düzen
Evsahibi : Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Hotel Samara, Bodrum – Muğla
Tarih : 14-16 Mayıs 1998

 

12. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türkiye`de Kamu Ekonomisi ve Mali Kriz
Evsahibi : İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi - Maliye Bölümü
Yer : Attaleia Deluxe Holiday Village, Belek – Antalya
Tarih : 15 – 17 Mayıs 1997

 

11. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu: Türkiye`de Liberalizasyon Sürecinde Maliye Politikaları Açısından Kamu Ekonomisinin Özel Ekonomi Üzerindeki Etkileri
Evsahibi : Dokuz Eylül Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Salamis Bay Hotel, Gazi Magosa - KKTC
Tarih : Mayıs 1995

 

10. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Kamu Kesimi Finansman Açıkları
Evsahibi : İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi - Maliye Bölümü
Yer : Club Salima Kemer Antalya
Tarih : 14 – 18 Mayıs 1994

 

9. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Türkiye`de Bütçe Harcamaları
Evsahibi: Çukurova Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Atakent – Altınorfoz
Tarih : 1993

 

8. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu: Türkiye`de Vergileme Sorunları ve Ekonomik İstikrar
Evsahibi: Uludağ Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Uludağ – Bursa
Tarih : 1992

 

 

7. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu: Merkezi İdare İle Mahalli İdareler Arasındaki Mali İlişkiler
Evsahibi: Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Altınyunus Hotel, Marmaris – Muğla
Tarih : 1991

 

6. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu: Çeşitli Açılardan Vergileme ve Sorunları
Evsahibi: Hacettepe Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Lara – Antalya
Tarih : 21 - 23 Mayıs 1990

 

5. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Devlet Borçları
Evsahibi : Gazi Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Didim - Aydın
Tarih : 22 - 24 Mayıs 1989

 

4. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Maliye Eğitimi
Evsahibi: Dokuz Eylül Üniversitesi, İ.İ.B.F., Maliye Bölümü
Yer : Turban Hotel, Çeşme – İzmir
Tarih : 26 - 28 Mayıs 1988

 

3. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Maliye Eğitimi
Evsahibi: İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi - Maliye Bölümü
Yer : Gebze - Kocaeli
Tarih : 23-26 Nisan 1987

 

2.  Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu : Kamusal Finansman Sorunları
Evsahibi: Anadolu Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer-Tarih: Eskişehir
Tarih : 2- 4 Mayıs 1986

 

1. Türkiye Maliye Sempozyumu

Sempozyum Konusu :Türkiye`de Maliye Eğitimi
Evsahibi: Anadolu Üniversitesi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü
Yer : Kirazlıyayla, Bursa
Tarih : 23-24 Nisan 1985

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41